42ann
Om mig

OM FÖRETAGET

Ann Karlsson


MIDDAGSKOORDINATOR • MÅLTIDSKONSULT


Jag har många års erfarenhet av att jobba med mat och måltider. Min stora passion är att sprida måltidsglädje till alla människor. Jag är utbildad kostekonom och restaurangmanager och har specialkunskaper inom specialkost och livsmedelslagstiftning. Jag jobbar främst med planering, samordning, utbildning, inspiration och genomförande. Hör av er, så tittar vi på hur vi kan hjälpa just er.

Historien bakom 42ann

42ann började som ett smyckesföretag 2004 eftersom jag även är utbildad guldsmed. Det tog aldrig riktigt fart även om flera butiker sålde mina smycken och 2008 lade jag ner den satsningen.

2006 började jag engagera mig inom Slow Food rörelsen och har sedan dess haft en stor passion för allas rätt till god mat och att få mötas kring middagsbordet. Jag var aktiv i rörelsen volontärt fram till 2012.

2010 började jag en utbildning till kostekonom. Efter utbildningen har jag jobbat med mat och måltider inom restaurang, event och storhushåll. Jag har gjort allt från att vara restaurangchef och kock till att servera och diska.

Med Coronapandemin 2020 fick jag ett tillfälle att tänka över vad jag egentligen vill göra med min tid. Då jag tidigare jobbat med bröllop, hjälpt småföretag och haft utbildningar på folkhögkola inom mat, visste jag att jag trivdes med de uppgifterna. Jag ville även etablera en verksamhet som fokuserar på medarbetarnas hälsa och gästernas trygghet. Jag gillade mitt gamla namn och logga och vips var 42ann AB startat.


Men varför 42?

Självklart, det är ju "svaret på den ultimata frågan om livet universum och allting."

(Från Douglas Adams, Liftarens guide till Galaxen)

Mission: Sprida Måltidsglädje!

Affärsidé

"Erbjuda min kunskap och passion kring middagar och måltider till privatpersoner och företag utifrån deras behov."


42ann ABs värdegrund


  • Jobbar utifrån allas lika värde.
  • Jobbar utifrån kundens behov och budget.
  • Ska alltid vara ett tryggt val för alla parter.
  • Jobbar för att vara en hälsosam arbetsgivare